20. 7. 16

My matte lipstick collection


Odločila sem se, da vam v večih serijah predstavim svojo kolekcijo šmink (morad tudi ostale produkte, če bo zanimanje). Začela bom z mat šminkami, po katerih tudi najbolj posegam v zadnjem času. Razvrstila sem jih v nekakšne kategorije po obliki in/ali znamki. Naredila sem tudi swatche, da si boste odtenke lahko natančno ogledale. Odtenki so najrazličnejši, od živih, nude, zemeljskih odtenkov, pa vse do temnejših vampy odtenkov.


Šminke v svinčniku so zelo priročne za uporabo, saj lahko z njimi brez težav obrobite ustnice in tako ne potrebujete posebej še linerja. Brez težav se jih ošili in že so pripravljene za nadaljno uporabo. Trenutno moja zbirka vsebuje tri šminke v svinčniku Golden Rose. Z njimi sem super zadovoljna, saj se lepo mažejo, so obstojne in pigmentirane. Ena izmed šmink v svinčniku je znamke Essence. Tudi te so dobre za svojo ceno. Pigmentiranost morda ni tako dobra kot pri tistih znamke Golden Rose, vendar je vseeno zadovoljiva, poleg tega pa ne izsušijo ustnic. Ena izmed mojih prvih mat produktov za ustnice pa je bila mat šminka na navoj znamke e.l.f. Po šminki vedno posežem, ko hočem naraven videz ustnic. V kombinaciji z Essence liplinerjem v odtemki Satin Mauve izpade izvstno.


V zbirki se najdejo tudi mat šminke znamke Golden Rose. Tudi z njimi sem zelo zadovoljna in zagotovo kupim še kak odtenek. Do sedaj sem kupila takšne odtenke, pri katerih je potrebno biti malce bolj natančen in uporabiti liner za točen nanos. Tekstura šmink se malce razlikuje od tistih v svinčniku. Opisala bi jih ko malce manj kremne, vendar se ji da vseeno nanesti brez težav. So tudi dobro pigmentirane in obstojne. Naslednji dve sta šminki znamke Wet'n Wild. In po prebiranju veliko dobrih ocen, sem jih končno kupila na dopustu v Malagi. Presenetila me je pigmentiranost, saj so z enim nanosm popolnoma prekrivne.


Od Avonovih mat šmink se ne ločim odkar sem jih prvič preizkusila. Na kratko, ne izsušijo ustnic, dolgoobstojne in pigmetirane. Oceno pa si lahko preberete tukaj


Naslednje so šminke z mat finišem znamke Essence in Catrice. Nekako je v tej kategoriji največ živih odtenkov. Najljubša odtenka sta Catrice Rocking Royas LE Pink Punk in najljubša rdeča, Essence Adorable matt! (žal so jo umaknili iz prodaje, zato jo skušam čimmanj uporabljati). Vsi odtenki so lepo pigmentirani, v obstojnosti pa izstopajo šminke Catrice in moja naljubša rdeča znamke Essence. Vse se tudi brez težav nanašajo in ne izsušijo ustnic.


Ta skupina je zelo mešana. Vsebuje znamke KIKO, Gerard Cosmetics, L'oreal in Deborah. Vse šminke so dobro pigmentirane. Vse imajo mat finiš, malce manj mat je le KIKOtova šminka, ki bi jo sama opisala kot polmat. Je pa vlažilna in niti malo ne izsuši ustnic. Vsi odtenki so obstojni in tudi po večih urah ne zbledijo, izginejo iz ustnic ali se razlijejo.


Zadnja skupina so tekoče šminke. Nad vsemi tekočimi šminkami, ki jih imam sem navdušena. Odtenki so prekrasni, zelo pigmentirani in super obstojni. Z eno izjemo. To je Revolution Salvation Lip Laquer. Odtenek je prekrasen, vendar je težava kako se šminka obnaša po nanosu. Skratka, delci šminke so začeli odstopari kakor hitro sem dala ustnice skupaj. Seveda je vse skupaj izgledalo grozno in tako ni bilo za v javnost. Dala sem ji še eno možnost, vendar se je zgodilo popolnoma isto.



Katere mat šminke so pa vaše najljubše? Zbiram predloge za razširitev zbirke :)

P.S. Če vas zanima, katere so moje najljubše šminke letošnjega poletja, pa priporočam ogled TE objave ;)

4 komentarji:

  1. Super zbirka.:) Vidim, da imaš rada predvsem temne odtenke :). Jaz sem bolj na nude. NYX so mi najljubše tekoče, Avon pa kremne mat šminke. Kakšne so Golden Rose? Izsušijo ustnice?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Več je temnejših, ker pri tistih mi je res pomembno da so obstojne in jih ne rabim skozi nanašat. Moram še na lov za kakšnimi nude odtenki :) Golden Rose so malce bolj suhe šminke, crayoni so super, tekoče šminke pa ne izsušijo nič (je pa potrebno narediti piling, ker drugače lahko izgleda grdo, še posebej pri moji rdeči tekoči šminki).

      Izbriši
  2. Mi je pa tako všeč, ko vidim tvoje makeupe na instagramu! <3

    Tok ti pašejo te temne šminke, res uau. <3

    OdgovoriIzbriši

Hvala vsem za vse komentarje, predloge, pohvale, kritike.

Urška ♥