27. 6. 16

My GO TO summer makeup products



Poletje je tukaj in odločila sem se napisati objavo o mojih najljubših produktih, po katerih posegam pri vsakodnevnem ličenju. Poletje je čas, ko pridobimo nekaj barve, in temu so pri meni tudi prilagojeni odtenki ličil in seveda sama ličila. Posegam po manj in lahkotnejših ličil ter tudi bolj naravnemu videzu.



Moja dnevna make up rutina gre nekako takole. Ko kožo navlažim (o negi kože in produktih kdaj drugič, v posebni objavi), nanesem podlago z beauty blenderjem, ki ga predhodno navlažim. Moja poletna pudra sta L'oreal Lumi Magique (W5 Gold Sand), ki je lahkoten in koži da zdrav sijaj. Prekrivnost je lažja do srednja, vendar se da nadgradit na mestih, kjer je to potrebno. Sama podnevi uporabljam podlago predvsem zato, ker imam obraz svetlejši in da barvo izenačim. Ko potrebujem boljšo prekrivnost, L'orealovega zmešam z Catrice Velvet Finish (Honey Velvet), ali pa tega uporabim kar samega.

Najljubši korektor, ki ga uporabim za prekrivanje podočnajkov in osvetljevanje je Maybelline Fit Me! (20). Nanesem ga pod očmi, malce na konico nosa in nas ustnico, ter okoli nosu. Korektor fiksiram z pudrom v kamnu Rimmel Stay Matte (Trasparent). Tanek sloj nanesem kasneje še po celotnem obrazu, predvsem T-predelu.





Naslednji korak je senčenje. Uporabljam Maybelline Master Sculpt duo za senčenje (medium dark), ki vsebuje tudi osvetljevalec. Senčim s contour čopičem znamke Makeup Revolution, ki sem ga dobila v test iz spletne trgovine Ličila.si. Zraven tega, da je idealne oblike za senčenje, je zelo mehek in v metal rose gold barvi. Za vsak dan malce osenčim predel pod lično kostjo, senca in nos. Nato vse še dodatno zabrišem in dam obrazu bolj 'zagorel' bronzed lesk s bronzerjem znamke ❤ Makeup (Summer of Love baked bronzer). Nato pride na vrsto highlighter. Zelo težko se odločim za najljubšega, vendar sem v objavo vključila tistega, ki ga najpogosteje uporabljam. To je odtenek iz Freedom Pro Blush paletke Bronze&Baked. V paletki je veliko odtenkov, ki so kot nalašč za poletne mesece, skratka idealni za poletni videz. Odtenek highlighterja je nekakšna mešanica šampanjec zlatkast in lepo osvetli obraz. Nanesem ga na lične kosti, sredino nosa in nad ustnico. Ko uporabim rdečilo, velikokrat ga v poletnih mesecih ne, pa posežem po Catrice Blush Artist Shading paletki (BronzEclat), ki vsebuje tri odtenke, mnenje o njej pa si lahko preberete tukaj. Iz paletke uporabim najtemnejše rdečilo. Včasih dodam nad mat rdečilo še kakšen svetleč odtenek, kot je naprimer tretji blush/highlighter na spodnji sliki.







Nato se pomaknem k obrvem. Izdelkov posebej nisem vključevala v objavo, a jih bom vseeno omenila. Tee izdelke uporabljam skozi vse leto, ne glede na letni čas. To so: barvica za obrvi Catrice Eyebrow Stylist (Date with Ash-ton) ali Essence Lights of Orient Eyebrow shaper (Oriental beauty), Catrice Longlasting Browdefiner (Chocolate Brow'nie). Obrvi fiksiram še z L'oreal Brow Artist plumperjem (medium/dark)

Za vsakodnevno ličenje le redko uporablja senčila za oči. V pregib veke z čopičem nanesem bronzer oziroma Maybelline Master Sculpt. Nato trepalnice priviham z kleščami za trepalnice in nanesem maskaro Maybelline Lash Sensational v črni barvi. Nato za piko na i dodam še pod obrvi, konico nosu, nad ustnico in najvišji del lica Catrice Glam Fusion senčko (To Be ContiNUDEd), ki super deluje kot osvetljevalec.

Na koncu pa so na vrsti še ustnice. V zadnjem času, ali bolje rečeno v zadnjih mesecih, najbolj pogosto posegam po šminkah z mat finišem. Nevpadljiv makeup najraje 'začinim' s šminko, ki lahko videz popolnoma spremeni. K mojemu vsakodnevnemu make-upu lahko praktično skombiniram vsak odtenek šminke. Za to objavo, sem izbrala 6 odtenkov šmink, ki jih nosim najpogosteje. Odkar sem odkrila Avonove Perfectly matte šminke, sem nad njimi popolnoma navdušena. TUKAJ si lahko preberete oceno. Tako so trije odtenki šmink znamke Avon: Peach Flatters, Au Naturale, Marvelous Mocha. Dva odtenka sta znamke Gerard Cosmetics. Prvi odtenek je tekoča šminka Hydra matte, odtenek Iced Mocha. Tekoča šminka je super obstojna, ne zbledi ali se začne luščiti in najpomembnejše ne izsuši ustnic. Zagotovo nabavim še kak odtenek. Naslednja je šminka iste znamke, v odtenku 1995. Kot zadnja pa je šminka znamke KIKO, iz Velvet Passion kolekcije šmink, v odtenku 320.






V kratkem pričakujte še objavo makeup looka z izdelki, ki so bili omenjeni v tej objavi.

Kateri so pa vaši najljubši poletni izdelki?

6 komentarjev:

  1. Teli osvetljevalci in bronzerji so čudoviti <3

    A zato se tako lepo svetiš!

    OdgovoriIzbriši
  2. Freedom paleta izgleda super. Večkrat občudujem tvoj makeup na Instagramu. :) Imaš rada bronzer in highlighter, just like me. Poleti pa še toliko bolj :). Peach Flatters je tudi en mojih najljubših odtenkov.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tale Freedom paletka je must have, če imaš rada highlighterje in bronzy look :)

      Izbriši
  3. Super izbor, tale blush trio od Catrice je tudi meni odličen, sem pa precej svetlejša od tebe tako, da najraje zmiksam skupaj vse tri odtenke..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram preizkusit v hladnejših mesecih, ko ne bom imela več takšne barve :)

      Izbriši

Hvala vsem za vse komentarje, predloge, pohvale, kritike.

Urška ♥