10. 3. 16

First impression & Review: Avon Perfectly Matte lipstick

Pred kratkim sem pri Avonu naročila dva odtenka mat šmink. Prebrala sem kar nekaj ocen in se jih odločila preizkusiti. Za poskušnjo sem izbrala odtenka Berry Blast in Marvelous Mocha.
Berry Blast je temno rdeč berry odtenek in Marvelous Mocha rjavkast nude odtenek.
Šminke so v plastični, mat črni embalaži v kombinaciji s srebno barvo. Na srebrnem delu je zapisana znamka. Pokrov pa je na zgornjem delu prozoren, tako da lahko takoj vidite odtenek šminke.


Prvi vtis je neverjeten. Obe šminki sta zelo pigmentirani in polno prekrivni že z enim nanosom. Tekstura je kremasta, tako da se šminka brez težav nanaša. Naj omenim še to, da kljub temu, da imata šminki mat finiš, ustnic niti malo ne izsušita in ustnic ne zategujeta, kot je mogoče občutiti pri nekaterih mat šminkah. Nekako bi rekla, da šminka ustnice vlaži, kljub temu pa daje mat videz. Če se dotaknem še obstojnosti. Šminki sta neverjetno obstojni. Odtenek Berry Blast je na ustnicah ostal nedotaknjen kakšnih 6 ur, nato je barva malce zbledela v sredini. Naj povem da sem vmes pila in jedla in sem bila prepričana, da je del šminke odšel s hrano, ampak sem bila pozitivno presenečena, ko sem se pogledala v ogledalo. Odtenek Marvelous Mocha pa sem imela na ustnicah nedotaknjen malce manj časa, saj sem vmes jedla solato in je olje v sredini ustnic odstranilo šminko. Sem pa prepričana, da bi bil tudi ta odtenek tako obstojen kot prvi.









Skratka s šminkama sem tako zadovoljna, da sem naročila še par odtenkov. Ko jih dobim, pa poswatcham vse šminke tudi na ustnicah in poročam kako so se obnesli še ostali odtenki.

Ste že preizkusile kakšno šminko iz te Avonove linije? Katere mat šminke so vas do zdaj najbolj prepričale?

2 komentarja:

  1. Se strinjam z vsem napisanim, tudi sama sem jih preizkušala in res top! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisem jih še preizkusila in po pravici povedano me niti niso mikale tele šminke z mat finišem, ker imam vedno občutek da mi bodo še bolj izsušile ustnice in se jim že v širokem krogu izogibam, sem pa prebrala veliko pozitivnih kritik glede teh Avonovih in so me začele mikati. Sedaj sem pa videla prelepi swatch z Berry Blast in mislim da si bom pa tole končno vzela in jo preizkusila

    OdgovoriIzbriši

Hvala vsem za vse komentarje, predloge, pohvale, kritike.

Urška ♥